Componentele unui sistem tehnic de detectie si alarmare impotriva efractiei:
Centrala de alarma
 1. Primeste si analizeaza semnalele de stare, transmise de detectori conectati la centrala(senzori, contacte magnetice, etc.), 
 2. Decide starea de alarmare,
 3. Declanseaza avertizarea acustica si / sau luminoasa,
 4. Memoreaza si afiseaza evenimentul corespunzator zonelor (locatiilor) supravegheate;

Acumulatorii asigura alimentarea cu energie electrica a sistemului tehnic de alarmare impotriva efractiei in cazul decuplarii accidentale sau intentionate a alimentarii cu energie electrica.

Sirene de avertizare au rolul de a avertiza local (acustic si luminos) starea de alarma la obiectivul supravegheat si dupa locul de montare pot fi de interior si de exterior.

Tastaturile sunt utilizate pentru comanda sistemului tehnic de alarma (armarea / dezarmarea, programarea si vizualizarea informatiilor de stare sau diverse automatizari asimilate sistemului), si dpdv constructiv pot fi  de tip LED sau  de tip LCD.

Telecomenzile sunt utilizate pentru comanda sistemului tehnic de alarma (armarea / dezarmarea, programarea anumitor functii sau actionarea diverselor automatizari asimilate sistemului, buton de panica).

Butonul de panica este un contact electric, ce se monteaza intr-un loc accesibil utilizatorului si care este actionat si trimite un semnal de alarma la centrala, in caz de pericol.

Contactele magnetice au rolul de a semnaliza deschiderea /inchiderea usilor si / sau a ferestrelor,

Detectorii de miscare sunt folositi pentru detectia miscari (patrunderea) in perimetrul supravegheat
 1. Dupa locul de montare pot fi de interior sau  de exterior,
 2. Dupa rolul lor in sistem pot fi de tip PIR (infrarosu), de tip MW (microunde), cu ultrasunete, cu imunitate la animale sau combinatii ale senzorilor enumerati mai sus.

Barierele in infrarosu sunt folosite in general la exterior ca "poarta de trecere" in spatiul protejat si sunt compuse din doua elemente de comunicare (un emitator si un receptor).

Detectorii de soc (vibratii) detecteaza unda de soc produsa de lovirea sau deteriorarea usilor, ferestrelor sau a peretilor.

Detectorii de geam spart detecteaza in spectru acustic zgomotul produs la spargerea geamului.

Comunicatorul GSM / GPRS transmite la distanta starea si / sau datele furnizate de centrala de alarma, catre beneficiar, persoanele abilitate sau un dispecerat de monitorizare.

Yala electromagnetica are rolul de a bloca/debloca electronic accesul in spatiul protejat si dupa modul de montare poate fi aplicata sau ingropata.

Echipamente radio (wireless) asigura comunicarea cabluri electrice a echipamentelor sistemului tehnic de alarma impotriva efractiei si se folosesc in locatiile unde nu se pot monta cabluri electrice,

Modul de extensie si alte echipamente suplimentare se folosesc pentru:
 1. Extinderea numarului de zone sau iesiri,
 2. Extinderea numarului de iesiri,
 3. Actionarea diverselor automatizari.


Sisteme de alarma impotriva efractiei

Generalitati
 1. Lipsa unor masurilor de siguranta (protectie fizica, mecanica si electronica) favorizeaza spargerile din imobile,
 2. Pentru detectarea posibililor intrusi inainte ca acestia sa patrunda in spatiul interior, se folosesc echipamente de detectie perimetrala de exterior.

Un sistem tehnic de alarma impotriva efractiei:
 1. Avertizeaza patrunderea in spatiul supravegheat a persoanelor nedorite,
 2. Imbunatateste substantial protectia bunurilor, valorilor si a persoanelor,
 3. Descurajeaza infractorii.

Avertizarea la patrunderea neautorizata in spatiul protejat se poate face:
 1. Local (acustic si luminos prin intermediul sirenelor de avertizare),
 2. La distanta, prin transmiterea semnalului de alarma la beneficiar sau la  o firma specializata de monitorizare si interventie rapida.
Inapoi la pagina de start